Kosár
Védőkesztyűk

Megelőző védelem védőkesztyűk viselésével

A munkahelyi balesetek több mint egyharmada kimondottan a kéz sérülésével jár együtt. Ezek a sérülések lehetnek többek között vágások, égési sérülések, akár marások is. A különféle védőkesztyűk különböző helyzetekben védik meg viselőjük kezeit és ujjait.

Első körben azt érdemes megvizsgálni, hogy mi az elvégzendő munka és az adott munkafolyamatban milyen kockázatok rejlenek. A kesztyű anyagának kiválasztása a munkaköri igényektől és a kesztyűvel szemben támasztott követelményektől függ. Alapvető elvárás, hogy a munkavédelmi kesztyűnek a lehető legrugalmasabbnak és tartósnak kell lennie, amennyire csak lehetséges, és meg kell védenie a viselőjét a különböző kockázatoktól.

Védőkesztyűk
A kesztyű csak akkor nyújt optimális védelmet, amennyiben tökéletesen illeszkedik a kézre. A nem megfelelő méretű kesztyű használata önmagában is egy rizikótényező.

A fizikai behatások elleni védelem alapvetően két csoportra osztható. A két legfontosabb védőhatás a vágóhatással szembeni ellenállás és a szúróhatás elleni védelem. Vannak munkavédelmi kesztyűk melyek csak az egyik vagy másik védelmi ellenállásra, és vannak olyan védőkesztyűk is, amelyek mindkét típusú, valamint egyéb speciális behatás ellen is megfelelő védelmet nyújtanak. Ezeket az adott kesztyűkre vonatkozó információkat pedig a munkavédelmi kesztyű jelölései határozzák meg pontosan.

Mindig a munkavégzés jellege dönti el, hogy milyen típusú védőkesztyűre van szükség. Bármilyen munkáról is legyen szó, a kezek védelméről sosem szabad megfeledkezni.

Előzze meg kezeinek sérülését a munkaterületének megfelelő védelmi képességgel rendelkező védőkesztyűinkben!

További ajánlataink:

Vagy látogassa meg Facebook oldalunkat további információkért!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Országos házhoz szállítás

Magyarország egész területén szállítunk

Egyszerű garanciális ügyintézés

Akár 14 napos elállási jog

Rendeljen bárhonnan

Bármilyen okos eszközét támogatjuk

100%-osan biztonságos fizetés

BARION - szuperkorszerű és szuperbiztonságos