Kosár
Kalapácsok

Kalapácsok: a szakmunkák legalapvetőbb szerszámai

Ahány kalapács annyi munka! Éppen ezért széles körben használható szerszám. Ezek a különböző típusokban elérhető szerszámok egyszerűsítik az építési és szerelési munkákat.

Kalapácsok
A fej súlya és a nyél hossza határozza meg az ütések erejét.

A nagy erőkifejtést igénylő munkákhoz nagyobb súlyú típust kell használni. A súlynövekedéssel együtt természetesen a a szerszám fejmérete és nyélhossza is növekszik. A fejek kialakítása változó célirányosan az adott szakterület igényeihez, súlyuk pedig a műveletek erőigényéhez igazodik. A nyél a másik lényeges alkatrésze. A fanyelű típusok mellett már rengeteg, az ergonómiai igényeknek is megfelelően kialakított verziók is elérhetőek.

Felületi munka elvégzésére érdemes a kisebb súlyú, hosszú nyelűek között válogatni, valamint jó tudni, hogy a nagy súlyúakkal végzett, lassabb ütések ereje a munkadarab mélyébe is hat. Amikor egy tárgy elmozdítása a cél a méretét attól függően kell kiválasztani, hogy milyen keménységű és mekkora súlya van a tárgynak, illetve milyen közegbe szükséges bejuttatni. Apró ütésekkel végzett, inkább igazítási célokra a kőműves kalapács a legmegfelelőbb eszköz.

Kalapácsok
Kisebb munkához – például szög beverése – közepes súlyú kalapácsot érdemes használni, amit megfelelő erővel lehet megütni, de nem nehéz megemelni és mozgatni.

Egyszerűsítse le a munkát magas minőségű kalapácsok segítségével!

További ajánlataink:

Vagy látogassa meg Facebook oldalunkat további információkért!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Országos házhoz szállítás

Magyarország egész területén szállítunk

Egyszerű garanciális ügyintézés

Akár 14 napos elállási jog

Rendeljen bárhonnan

Bármilyen okos eszközét támogatjuk

100%-osan biztonságos fizetés

BARION - szuperkorszerű és szuperbiztonságos