Kosár
Munkavédelmi cipők

5 hasznos tipp megfelelő munkavédelmi cipők kiválasztásához

A munkavédelmi ruházatok rengeteg ember számára a mindennapi élet szükséges viseletei. Az állómunkát leginkább a lábak sínylik meg, hiszen a lábfej és a talp is nagy terhelésnek van kitéve.

  1. Biztonság és kényelem biztosítása

A gondtalan munkavégzést csak egy tökéletesen kiválasztott cipő biztosítja. Kizárólag úgy lehet hosszútávon is komfortos a viselése, ha tökéletesen illeszkedik a lábhoz, megfelelően alátámasztja a talpat, támogatja a mozgást és a testtartást. A divatos megjelenés helyett a biztonságot szükséges előtérbe helyezni. Mindig az előírásoknak megfelelő és a munkakörnyezethez ideális védőcipőt érdemes választani.

Munkavédelmi cipők
Elengedhetetlen, hogy a legideálisabb munkavédelmi cipőben teljen az akár 16 -18 órás munkaidő.

2. Megfelelő méret

A legfontosabb mindig az aktuális cipőméretből kiindulni. A lábak gyorsan és könnyen elfáradnak a megfelelő illeszkedés nélkül. Kulcsfontosságú a tökéletes méret kiválasztása, mivel nagyobb kényelmet biztosít, segíti a megfelelő tartást és megelőzi a hát és az ízületi panaszok kialakulását is. A cipőben mindig elég helynek kell lennie ahhoz, hogy a lábujjakat mindig irányban megmozgathatók legyenek. Ezután meg kell győződni róla, hogy a cipőben nincs túl sok hely, nem csúszkál vagy mozog benne a láb.

Munkavédelmi cipők
Fontos, hogy a munkavédelmi cipő kényelmes legyen és elég teret biztosítson a lábnak egész nap.

3. Erősítések, felsőrész

Nagy terhelés érheti a cipő orrát vagy sarkát, az oldala is szétkophat a használattól. Megfelelően kiválasztott munkavédelmi cipő bármelyik részét ki lehet tenni extrém igénybevételnek is. Nagyon jó megoldás egy gumírozott, kopásálló orrborítás vagy PU oldalerősítéssel ellátott lábbeli. A gyártók folyamatosan és egyre nagyobb figyelmet fordítanak a speciális igényekre.

4. Speciális lábbelik

Sok olyan munkakör létezik, ami megköveteli az egész napos állást. Ezért nagyon fontos a munkához legjobban illő lábbelik választása. Vannak munkafolyamatok melyeknél a csúszásmentes talp biztosítása, van, ahol a munkavédelmi cipők orrának kopását szükséges leginkább megelőzni.

5. Stabilitás és az optimális védelmi fokozat kiválasztása

A megfelelően kiválasztott munkavédelmi cipők segítik a munkavégzést, tökéletes és stabil tartást nyújtanak, még a bokának is, biztos állást, járást és guggolást biztosítanak megelőzve az esetleges sérüléseket is. A speciális munkavédelmi cipők védelmi fokozatokkal vannak osztályozva. Egy jól megválasztott cipőben minimalizálható baleset esetén a sérülés. Van védelem csúszás ellen, szúrós, nehéz tárgy, áram, vegyszer általi égés, tűzveszély, hő- és fagyhatás ellen is.

Egy munkahelyi baleset következtében akár hosszú időre is elveszíthető a munkaképesség.

Spórolja meg az elvesztegetett pénzt és időt speciális munkavédelmi cipők viselésével!

További ajánlataink:

Vagy látogassa meg Facebook oldalunkat további információkért!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Országos házhoz szállítás

Magyarország egész területén szállítunk

Egyszerű garanciális ügyintézés

Akár 14 napos elállási jog

Rendeljen bárhonnan

Bármilyen okos eszközét támogatjuk

100%-osan biztonságos fizetés

BARION - szuperkorszerű és szuperbiztonságos